Kriminalvården logotyp
Molly står vid en tjänstebil.

Givande sommarjobb inom NTE för juridikstudenten

31 juli 2020

Att transportera klienter och sitta med under rättegångar är givande för juridikstudenten Molly Holmén. ”Jag är jättenöjd både med arbetsplatsen och kollegorna.”

Till vardags pluggar Molly Holmén internationell rättsvetenskap vid Örebro universitet. När det började bli dags att söka sommarjobb var det flera klasskompisar som pratade om att söka till Kriminalvården.

– Många som pluggar juridik jobbar i Kriminalvården på ett eller annat sätt, för att det gynnar utbildning. Jag är jättenöjd, både med arbetsplatsen, kollegorna och arbetsuppgifterna, säger Molly Holmén, som sommarjobbar på NTE i Örebro.

Innan hon började det nya jobbet kände hon inte till särskilt mycket om Kriminalvården.

– Det är som en helt ny värld som jag inte har haft så stor inblick i. Det har varit mycket nytt att lära sig om organisationen, även kring Rakel, bilarna och att köra, säger Molly Holmén.

Hennes arbetsdagar börjar på kontoret vid klockan åtta. Hon hälsar på kollegorna och kollar i transporplaneringssystemet hur dagens körningar är upplagda.

– Det kan vara att åka till Värnamo och hämta någon ena dagen, och nästa dag åka till Västerås på tingsrättsförhandling med en klient. Ingen dag är den andra lik.

Till hösten fortsätter studierna i internationell rättsvetenskap med inriktning på folkrätt. I framtiden siktar hon på att jobba med juridik i en organisation som arbetar för att främja mänskliga rättigheter, helst inom FN.

Text: Emilie Wallsten

Foto: Simon Olsén

Om Molly Holmén
Ålder:
23 år.
Bor: I Örebro.
Sommarjobbar: Som kriminalvårdare på NTE i Örebro.
Gör annars: Studerar internationell rättsvetenskap vid Örebro universitet.
En ledig dag: Tränar löpning och lägger mycket tid på att umgås med vänner.
Varför ska man jobba inom NTE om man får chansen? ”NTE Örebro är en bra arbetsplats med jättefina kollegor, och det är givande att få en inblick i hur Kriminalvården fungerar. Det är dessutom ett bra 8-4-jobb där man kommer ut på dagarna, men också för det mesta kommer hem i tid och kan ha en fungerande vardag vid sidan om.”