Kriminalvården logotyp
Två händer som hälsar på varandra. Foto.

Föreningar kan söka statsbidrag

7 september 2020

Ideella organisationer som vill bidra till Kriminalvårdens verksamhet är nu välkomna att ansöka om statsbidrag inför nästa år.

Statsbidraget kan sökas av ideella organisationer som har någon form av koppling till det arbete som Kriminalvården gör. Organisationerna i fråga kan på olika sätt arbeta för att främja dömdas återanpassning i samhället, förbereda intagna som ska friges, bryta isoleringen i häkte och anstalt, eller stötta efter frigivning.

– Jag tycker det är fantastiskt att möta det brinnande engagemang man kan se hos dem som vill hjälpa utsatta människor till ett bättre och värdigare liv efter avtjänat straff. Tillsammans gör vi större skillnad till ett tryggare samhälle, säger Bengt Nilsson som ansvarar för statsbidragen på Kriminalvården.

Miljoner till ideella organisationer:

  • I år fördelade Kriminalvården 15 miljoner kronor till 13 olika organisationer, som bland annat jobbar med besöksgrupper på anstalter, verksamhet för att stärka barnperspektivet, besök hos häktade och stöttning av klienter som vill lämna kriminella gäng.
  • Nästa års bidrag fördelas i januari 2021. 
  • Här kan du läsa mer om statsbidraget.