Kriminalvården logotyp

Frivård och häkte hakar på Jerusalema-dansen

20 april 2021

När Mariefredsanstalten nyligen bjöd på sin version av Jerusalema Dance Challenge ville varken häktet Sollentuna eller frivården Vänersborg vara sämre. De svängiga resultaten kan du se här ovan samt under artikeln.

I mitten av mars dansade medarbetare på anstalten Mariefred loss i den virala danstrenden "Jerusalema challenge".  Häktet Sollentunas chef Charlotte Magnusson förklarar varför även de dansat på jobbet: 

– Det var fint att anta utmaningen av flera skäl. Året med pandemin har varit svårt och krävande också för anställda i Kriminalvården. Kriminalvårdare och sjuksköterskor är fantastiska medarbetare, väl värda att särskilt uppmärksammas och hyllas, säger hon.

I Sollentunas variant dansar kriminalvårdare, chefer, en sjuksköterska, en pastor, ett vakthavande befäl och en narkotikahund tillsammans.

– Det var en utmaning som bjöd på många skratt, motion, arbetsglädje och eftertanke, intygar häkteschefen.

Men det stannar inte där. Även frivården i Vänersborg bjuder upp till dans. Kollegorna där fick idén när de såg elever och personal från skolan mitt emot frivårdens lokaler genomföra Jerusalema Challenge.

Under en lunchrast slog de själva till, och resultatet kan du se här nedan. 

– Vi vill förmedla glädje och gemenskap med vår dans, berättar frivårdsinspektör Lisa Guled. 

Om Jerusalema dance challenge

En viral danstrend som spritt sig över världen det senaste året, med uppmaningen att dansa loss tillsammans och för ett ögonblick glömma pandemin.
Det började med att ett gäng dansare från Angola försökte hitta nya sätt att fördriva tiden, under en av landets nedstängningar under coronapandemin. De filmade sig själva när de åt, och dansade en viss koreografi, till den gospelinspirerade sången Jerusalema, framförd av sydafrikanska Mombeco Zikode.
Dansutmaningen fick namnet Jerusalema (dance) challenge.