Kriminalvården logotyp

Unik IT-satsning – 20 lediga jobb att söka

7 april 2021

Just nu pågår rekrytering av 20 IT-servicetekniker runt om i landet. IT-avdelningen satsar på mobila IT-serviceteam som ska införas i kärnverksamheten.

Markus Ahlström och Fredrik Johansson berättar om IT-satsningen.

– Kriminalvården ska skapa ett helt nytt IT-stöd för kärnverksamheten, som vi nu rekryterar till. Det är en unik satsning för oss som de här teamen kommer få vara med och forma, säger Fredrik Johansson, som är tillförordnad gruppchef för teamen i regionerna Mitt, Nord och Syd.

– De här personerna kommer bli en viktig brygga mellan vår IT-avdelning och kärnverksamheten ute i landet, säger Markus Ahlström, som är tillförordnad gruppchef för teamen i regionerna Väst, Öst och Stockholm.

Optimera tillgängligheten

De mobila IT-serviceteamen ska finnas fördelade över hela landet för att optimera tillgängligheten och nå samtliga anstalter, häkten och frivårdskontor. Vid behov kan teamen även täcka upp för varandra över regiongränserna.

Under 2021 är planen att rekrytera 20 IT-servicetekniker. Nästa år ska ytterligare tio rekryteras.

– Vi söker dig som är kommunikativ, serviceminded och som har lätt att ta till dig ny teknik och kan förmedla den på ett pedagogiskt sätt till andra, säger Fredrik Johansson.

Omfattande intern utbildning

Exempel på arbetsuppgifter är att stödja verksamheten med IT-serviceärenden, stötta IT-supporten med problemlösning samt bidra till en ökad digital mognad genom att agera rådgivande och stötta personal kring IT-tjänster. Utbildning ingår i anställningen.

– Teamen får en omfattande intern utbildning, som innefattar både tekniska och kriminalvårdsspecifika delar, så att de kommer vara trygga och väl rustade för sin roll, säger Markus Ahlström.

Läs mer om och sök de lediga tjänsterna här.