Kriminalvården logotyp
Illustration som visar de tre populäraste poddarna just nu.

Utan att passera gå toppar lista över populära poddar

10 februari 2021

Kriminalvårdens podd Utan att passera gå har snabbt nått ut till publiken. En dryg vecka efter lanseringen ligger den etta på en lista över de populäraste poddarna just nu.

– Det känns faktiskt helt galet kul att vi tog oss in på topplistorna och hela vägen upp i toppen. Det är några riktigt vassa poddar som vi nu konkurrerar med. Men medan många av dem är nischade mot kriminalitet, så är det bara vi som kan berätta om kriminalvård, säger projektledare Karin Casslén.

Utan att passera gå är en poddserie om svensk kriminalvård. Lyssnaren får följa med in i den ofria världen och höra om vad som händer när rättegången är slut och domen har fallit. Hur gör man för att hålla isär rivaliserande gäng, går det att bygga ett fängelse omöjligt att rymma ifrån och det där med behandling, är det flum eller vetenskap? På en vecka har podcasten haft 57 000 lyssningar.

– Bland det bästa med det här projektet har varit den positivitet jag har mött hos alla medarbetare och chefer. Viljan att säga ”ja”, viljan att få berätta om sin vardag och sitt jobb och stoltheten som jag känner ligger bakom. Det är så mycket bra vi gör inom Kriminalvården och jag upplever att det finns en stor önskan om att få berätta om detta, säger Karin Casslén.

Podden görs i samarbete med produktionsbolaget Just Stories. Tre av sex avsnitt finns hittills ute. Lyssna här eller där poddar finns. Ett nytt avsnitt kommer på måndag.