Kriminalvården logotyp
En kvinna i Kriminalvårdens mörkblå tjänstekläder sitter på en parkbänk, med en tegelvägg i bakgrunden. Foto.
”En del säger att det är bra att ha skinn på näsan om man ska jobba i Kriminalvården. Jag menar att man inte ska behöva ha det, det ska fungera ändå. Jobbet handlar inte om att vara tuff", säger Sara Kihlström.

”Idag är jag på rätt plats”

2 juli 2021

Att vara vakthavande befäl är ett omväxlande jobb. Det säger Sara Kihlström som är operativt ansvarig för det dagliga säkerhetsarbetet på häktet Karlstad. Dessutom är hon konflikthanteringsinstruktör och leder häktets insatsstyrka.

Arbetet som vakthavande befäl (VB) är händelsestyrt. Och ibland oförutsägbart.

Hur kan en vanlig dag se ut?

– När jag kommer får jag en avlämning från natten. Jag kollar personalläget: Finns det några vakanser? Jag försöker styra upp dagen personalmässigt. Sedan formulerar jag nödvändig fakta för 

Avdelningspersonalen ska veta vilka transporter som går, vilka taktiska nivåer som gäller eller om något har strulat under natten.

– Jag gör sen vissa checkar, tittar till utrustning och ser att det flyter på med rättegångar. Jag är operativ och på plats för att fånga upp om någon klient sticker ut. Det gäller att ha kött på benen om något skulle hända.

Synlighet skapar trygghet

Sara och hennes kollegor ska vara ute och synas för att skapa trygghet på arbetsplatsen. Ibland behövs ett snabbt beslut från vakthavande befäl. Andra gånger stödjer VB sig på lag och föreskrifter.

– I de frågorna kan jag slappna av, för där har jag skaffat mig en kunskapsbank. Det kan exempelvis handla om innehav, säger Sara Kihlström.

Händelser på häktet kan utveckla sig – eller ta oväntade vändningar. Som den gången när en klient med fotboja sa: ”Det är dags att åka till BB.” Det var en frivårdsklient vars fotbojelarm utlöstes på kvällen. Det ingår i arbetsuppgifterna att ha fotbojejouren för frivården i Karlstad och Örebro. Sara ringde upp klienten:

"Står i backhopparställning"

– Klienten sa: ”Nu har vattnet gått.” Grattis! Så ni ska ha barn? svarade jag. Jag visste ju ingenting, och hade ingen aning om han ens var pappan till barnet. Hur gör jag det här? Det stod inte någonstans. Jag tog kontakt med kriminalvårdschefsjouren och vår rättsvård och fick värdefull guidning där, berättar Sara.

Vad är viktigt i ditt jobb?

– Att vara alert och lyhörd. Jag står lite i backhopparställning.

Är du strukturerad?

– Ja, strukturerad är mitt favoritord. Är jag förberedd kan jag hantera oförutsedda situationer. Har jag flera lösningar i huvudet måste jag förmedla det till gruppen. Jag ska inte ensam lösa en knepig situation. Kriminalvård är ett lagarbete och det gäller att få med sig hela gänget. Alla ska åt samma håll, det gäller att jobba med de förutsättningar som finns, och att inte slarva.

Att klara av att hantera alla situationer som uppstår vid varje nytt arbetspass höjer förstås självförtroendet för ett vakthavande befäl, och skapar en säkrare arbetsplats. Eventuella frågetecken i VB-gruppen rätas ut under en ny mötesstruktur, som Sara Kihlström ser väldigt positivt på.

Ingen dag är den andra lik

– På måndagar går vi tillsammans med kriminalvårdsinspektörerna igenom veckans utmaningar och vad vi ser framför oss. Ska de taktiska nivåerna vara kvar eller tas bort? Är det något anmärkningsvärt med någon klient, som gör att vi bör höja beredskapen? Då kan vi ändra säkerhetsklassningen, men det kräver i sin tur fler närvarande personal. På fredag eftermiddag möts gruppen igen för att stämma av veckan, och planera in övningar.

Vad är kul på ditt jobb?

– Att den ena dagen inte är den andra lik. Periodvis är det lugnt – då möter du trevliga kollegor och pratar med klienter. Ställs du inför utmaningar går personalgruppen ihop och går gemensamt mot problemen.

Var kommer styrkan och all energi ifrån? Hennes målmedvetenhet formades tidigt och hon vill inte se några hinder.

– Jag har alltid varit rak och ärlig, och haft svårt för att sopa problem under mattan. Det är min styrka, men också min svaghet. Min personlighet har stuckit ut, och med tiden har jag lärt mig att acceptera mig själv. Jobbet handlar i huvudsak om att kunna jobba i grupp och se varandras styrkor. Kanske man inte alltid ska lyfta på mattan?

Vill aldrig sluta utvecklas

Hon strävar mot prestigelöshet, vilket inte alltid är lätt. Även om Sara Kihlström vill och intalar sig att livet ska levas prestigelöst, så kan andra uppfatta en rak och ärlig människa annorlunda, menar hon. Där krävs ett arbete med sig själv.

– Jag försöker plocka upp och lära mig olika sidor från mina kollegor. De kan vara ödmjuka eller ha lite rundare kanter än vad jag har. Jag är öppen för förändring och vill aldrig sluta utvecklas. Utmaningen i livet är att titta på sig själv, inte på andra. Och idag känner jag att jag är rätt person på rätt plats.

Foto: Henrik Witt

En kvinna i Kriminalvårdens tjänstekläder håller i, och tittar på, sin nyckelknippa. Foto.

 

Fem korta frågor:

1. Vad uppskattar du mest hos kollegorna?

– Att man stöttar varandra, med ord och en hand på axeln.

2. Vad är viktiga egenskaper för en kriminalvårdare?

– Jag tror att man ska ha integritet. Att våga jobba i team, men med bibehållen integritet. Det gäller att vara professionell, inte privat.

3. När blir du glad?

– När man känner att man jobbar tillsammans och gruppen vill lära sig av varandras olikheter och förstå varandras styrkor.

4. Vad är besvärligt?

– Jag tänker att man ska lösa det mesta. Ibland får du ett trassligt garnnystan, då slutar du inte att jobba förrän det är uttrasslat och klart. Stöter du på problem, så jobbar du dig förbi dem och går vidare.

5. Vad sitter i häktet Karlstads väggar?

– Det behöver inte sitta någonting i väggarna. Kärnan är vad individerna väljer att göra med det. Vi är varandras arbetsmiljö och alla bidrar till en god arbetsmiljö, man måste helt enkelt ta ett personligt ansvar.

Sara Kihlström:

Befattning: Vakthavande befäl

Arbetsplats: Häktet Karlstad

Ålder: 45

Fritid: Träning och matlagning. Hemmalivet med två pojkar på 7 och 10 är bästa avkopplingen. ”Vi tre musketörer myser, lyssnar på ny musik och spelar Uno tillsammans.” 

Schema för vakthavande i Karlstad:

Sex personer arbetar som vakthavande befäl, med funktionerna 1, 2 eller 3.

VB 1 är operativ arbetsledare. Personen är ute i verksamheten, ser till att logistiken flyter på.

VB 2 är mer administrativ. Personen sitter med anhållan och beslut, planerar resor till tingsrätt, rättspsyk eller hovrätt.

VB 3 tar över till kvällen och jobbar natt. Hen ser till att dagen landar och att de som varit på rättegång kommer tillbaka. Sysslar med säkerhetsbedömningar, går igenom beslut. Är också aktiv i arresten, om det är mycket rörelse där med LOB:ar, anhållna och gripna.