Kriminalvården logotyp
Bilden visar baksidan av Kriminalvårdens utställningstrailer med texten Krimvård.
Kriminalvårdens utställningstrailer kan besökas i Trelleborg 12 till 15 juni.

Utställningstrailern rullar igen

11 juni 2021

Nu rullar Kriminalvårdens utställningstrailer igen. Först ut att få besök är Trelleborg, där trailern stannar mellan den 12 och 15 juni.

​– Det känns väldigt bra att vi kan komma ut och möta människor igen. Vi vet sedan tidigare att det finns ett stort intresse för vår verksamhet. Trailern ger oss chans att berätta, svara på frågor och kanske sticka hål på några fördomar, säger Cathrine Söderberg, samordnare för KRIM:tour.

Det är Folkhälsomyndighetens lättnader av coronarestriktionerna som åter gör det möjligt att använda trailern. Den är liksom tidigare är fylld med information. Givetvis har verksamheten fått anpassas, så att allt sker enligt rådande rekommendationer.

​– Vi har gjort en hel del anpassningar, som gör att vi på ett säkert sätt kan släppa in människor i vår rullande utställning, bland annat med begränsat antal inne samtidigt, uppmaningar om att hålla avstånd, och separat in- och utgång. Och vi kommer också att finnas på plats utanför trailern för den som vill prata.

Först ut att få besök är alltså Trelleborg, där Kriminalvården är särskilt aktuell just nu. Här planeras för en ny anläggning med både anstalt och häkte.

​– Vi vet att det finns mycket frågor om vår verksamhet och vi hoppas att många nu passar på att ställa dem direkt till vår personal på plats, säger Cathrine Söderberg.

Förutom personal som kan svara på frågor ges också möjlighet att titta in i ett bostadsrum, följa jobbet en dag på ett häkte, se hur Kriminalvårdens utbyggnadsplaner ser ut, lära mer om Insidan, som riktar sig till barn med dömda anhöriga, med mera. 

Fakta/trailerbesök i Trelleborg

I Trelleborg kommer trailern att vara uppställd på Rådhustorget.
Den är öppen och bemannad följande tider:
Lördag 12 juni kl 10-16
Söndag 13 juni kl 12-16
Måndag 14 juni kl 11-19
Tisdag 15 juni kl 11-19
Du kan efter hand hitta mer information om trailerns vidare turnéer här på sidan.