Kriminalvården logotyp

Många sökande till nya IT-tjänster

4 maj 2021

Intresset för att jobba som IT-servicetekniker inom Kriminalvården är stort. 690 ansökningar konkurrerar om 20 platser runt om i landet.

Man i kavaj och glasögon ler in i kameran. Foto.

Aren Gharibashvily.

– Det är otroligt mycket med IT-mått mätt, säger Aren Gharibashvily på Kriminalvårdens IT-avdelning.

Lika otroligt är det enligt honom att 64 procent – 439 personer – av de sökande också klarar grundkraven som ställs. Det blir med andra ord ett lyxproblem att tillsätta de 20 platser som ska ingå i de nya mobila IT-serviceteam som skapas runt om i landet.

– ­Viktigt för oss i den här rekryteringen är de personliga egenskaperna, att det är rätt profil. Personen ska vara serviceinriktad och pedagogisk, men också vara relationsbyggande, säger Aren Gharibashvily. 

Flexibilitet och mobilitet

Tjänsterna präglas av både flexibilitet och mobilitet. Serviceteknikerna ska utgå från 14 orter och röra sig över större geografiska områden.

– ­De kommer att stå med ett ben på IT-avdelningen på huvudkontoret och ett ben ute i verksamheten, något som för IT-avdelningen är ett helt nytt sätt att jobba, säger Aren Gharibashvily.

Rankas högre i branchen

Men vilken är då förklaringen till att det varit så ovanligt många sökande till tjänsterna? Förutom att rekryteringskampanjen varit lyckad konstaterar Aren Gharibashvily att det är tydligt att allt fler betraktar Kriminalvårdens IT-avdelning som en attraktiv arbetsplats. Det märks både på krimtech.se – Kriminalvårdens externa webbsida för IT-jobb – och på undersökningar där myndigheten rankas högre i branschen än tidigare.

Och snart kommer fler att få en ny chans att söka sig hit. Inför nästa år ska ytterligare tio tjänster utlysas till de mobila serviceteamen, och därmed täcka in ett ännu större område.