Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Om webbplatsen

Här har vi samlat information kring Kriminalvårdens webbplats. Det finns både juridisk information och information om hur du använder webbplatsen på bästa sätt.

Kriminalvårdens webbplats vänder sig till dig som har behov av information gällande Sveriges kriminalvård. Du kanske har blivit dömd för ett brott, söker en anhörig eller vän eller vill hitta en anstalt, ett häkte eller frivårdskontor. Du kanske vill läsa dem senaste nyheterna eller är en journalist som vill få kontakt med en pressansvarig.

Webbplatsen vänder sig även till dig som vill veta hur Kriminalvården är organiserad, hur vårt uppdrag ser ut och vem som granskar och bestämmer över Kriminalvården. Här kan du också läsa hur Kriminalvården arbetar inom våra olika verksamhetsområden, hur anstalter, säkerheten och livet i ett fängelse ser ut och få kunskap om kriminalvård genom statistik och fakta.