Kriminalvården logotyp

Personaltidningen Omkrim

Kriminalvårdens personaltidning  Omkrim innehåller nyttig och användbar läsning för dem som arbetar med och intresserar sig för kriminalvård.

− Omkrim skriver om stort och smått som är viktigt, roligt eller på annat sätt berör dem som intresserar sig för kriminalvård, säger Katarina Luksepp, redaktör för Omkrim.

Tanken med tidningen är att den ska innehålla nyttig och användbar läsning.

− Vi får ta del av inspirerande tankar och åsikter från dem som gör ett bra jobb, de som har bra idéer och de som vill, vågar och kan förbättra verksamheten. För att bedriva en säker och human kriminalvård krävs såväl kunskaper som en ödmjuk inställning till uppdragets komplexitet, fortsätter Katarina Luksepp.

Även ögat får sitt! Tidningen har fotoreportage, grafik och illustrationer - och allt är snyggt förpackat.

− Liksom en flashig reklamprodukt strävar vi efter att vara snygga, smarta och underhållande. Men bara för att bli lästa ända ut i faktaspalterna – inte för att kränga prylar eller hamra in budskap.

Kommunikationskanal som når alla

Kriminalvårdens kommunikationsdirektör Ulrika Ohlson menar att en personaltidning är en kommunikationskanal som når alla. Dessutom finns ett stort intresse för kriminalvårdens frågor även utanför murarna.

− Det händer hela tiden mycket i  Kriminalvårdens verksamhet som vi vill berätta om. Med Omkrim når vi alla våra medarbetare med en intressant tidning som kommer hem i lådan. Vi sprider den också utanför myndigheten eftersom det finns ett stort intresse för oss och idag alltför lite kunskap. Genom tidningen har vi möjlighet att informera och ge vår bild av Kriminalvården och locka fler att vilja jobba hos oss!

Kontakta tidningen Omkrim

Jag har läst och godkänner vilkoren för personuppgifter i länken nedan