Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Personaltidningen Omkrim

Kriminalvårdens personaltidning heter Omkrim sedan juni 2014. Den innehåller nyttig och användbar läsning för dem som arbetar med och intresserar sig för kriminalvård. 

− Omkrim skriver om stort och smått som är viktigt, roligt eller på annat sätt berör dem som intresserar sig för kriminalvård, säger Katarina Luksepp, redaktör för Omkrim.

Tanken med tidningen är att den ska innehålla nyttig och användbar läsning.

− Vi får ta del av inspirerande tankar och åsikter från dem som gör ett bra jobb, de som har bra idéer och de som vill, vågar och kan förbättra verksamheten. För att bedriva en säker och human kriminalvård krävs såväl kunskaper som en ödmjuk inställning till uppdragets komplexitet, fortsätter Katarina Luksepp.

Även ögat får sitt! Tidningen har fotoreportage, grafik och illustrationer - och allt är snyggt förpackat.

− Liksom en flashig reklamprodukt strävar vi efter att vara snygga, smarta och underhållande. Men bara för att bli lästa ända ut i faktaspalterna – inte för att kränga prylar eller hamra in budskap.

Fungerar som kitt

Kriminalvårdens kommunikationsdirektör Pelle Ekman menar att en tidning fungerar som ett kitt i en stor organisation. Dessutom finns ett stort intresse för kriminalvårdens frågor även utanför murarna.

− Omkrim har mycket att berätta och då ska vi kunna ta ut svängarna. Våra medarbetare är värda ett ambitiöst magasin som kommer hem i lådan. Vi ska dessutom sprida den utanför myndigheten eftersom det finns ett stort intresse för ämnet. På så sätt har vi möjlighet att informera och ge vår bild av Kriminalvården. Vi är stolta över vårt jobb och nu ska fler förstå varför!

Tidigare nummer

Vill du läsa tidigare nummer av Omkrim hittar du dem i Kriminalvårdens publikationskatalog. 

Kontakta tidningen Omkrim 

Har du nyhetstips eller frågor till redaktionen? Var vänlig och använd formuläret nedan så får du kontakt med redaktörerna Elisabet Jönsson eller Katarina Luksepp.