Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Press

Intresset för Kriminalvården är stort, såväl nationellt som internationellt. Kontakta gärna Kriminalvårdens presstjänst för hjälp med fakta och bakgrundsinformation.

Vi hjälper dig som journalist med kontakter till rätt person för intervjuer och expertis i aktuella frågor. Våra chefer, experter och talespersoner bistår gärna med sina kunskaper inom respektive område. Vi arbetar för att vara så öppna, tillgängliga och kunskapsbildande som möjligt, men beaktar samtidigt kriminalvårdssekretessen och visar hänsyn till personlig integritet och säkerhet.

Pressjour

Tel: 011-49 631 00

Pressjour dygnet runt för journalister vid pågående händelser.

Pressekreterare

Du kan ringa och skicka e-post till oss på press. För att skicka e-post, ange fornamn.efternamn@kriminalvarden.se.

Se kontaktuppgifter nedan. 

 

Presschef

Presskontakt för tillförordnad generaldirektör Stefan Strömberg

Vår komplexa verksamhet leder till en mängd olika frågor om hur det funkar. Nedan finns kort vägledning:

  • Vill du begära en allmän handling? Om du vill ta del av handlingar skickar du e-post till huvudkontoret. Du kan också ringa via vår växel för kontakt med registraturen.
  • Kriminalvården förmedlar generellt sett inte kontakt eller förfrågningar till enskilda klienter eller olika specificerade grupper av klienter.
  • Det råder ett generellt film-, ljud- och fotoförbud i Kriminalvårdens verksamhet. Enstaka undantag kan göras.
  • Kläder och annan rekvisita lånas inte ut. Vi upplåter inte heller våra lokaler för filminspelningar (spelfilm/dokumentärer).
  • På grund av sekretess kan vi inte berätta om enskilda individer finns i kriminalvården.
  • Om man vet att en specifik person finns hos oss, men inte var, tar vi på oss att skicka vidare ett brev till klienten. Skriv klientens namn och personnummer på brevet, sätt på ett frimärke och lägg det i ett större brev och skicka till: Kriminalvården, Journalarkivet,  601 80 Norrköping.

Kriminalvårdens pressbilder

Bilderna får fritt användas i icke kommersiella sammanhang med angivande av fotografens namn. Verksamhetsbilderna är arrangerade och klienterna är statister.

Bildbank