Kriminalvården

Press

Vi hjälper dig som är journalist med kontakter till rätt person för intervjuer och expertis i aktuella frågor. Våra talespersoner bistår gärna med sina kunskaper inom  respektive område. Kriminalvårdens experter hittar du i listen till vänster.

Kriminalvården arbetar för att vara så öppen, tillgänglig och kunskapsbildande som möjligt, men måste också ta hänsyn till kriminalvårdsekretess, säkerhet och personlig integritet.

Pressjour

Tel: 011-49 631 00. Pressjour dygnet runt för journalister vid pågående händelser. 

Pressekreterare

Du kan ringa och skicka e-post till oss på presstjänsten. För att skicka e-post till pressekreterare, ange fornamn.efternamn@kriminalvarden.se. Se kontaktuppgifter nedan. 

 

Innehåller namn Ulf och efternamn Mossberg, samt telefonnummer. Direktnummer i bilden är 0 1 1 4 9 6 3 7 6 7

Innehåller namn Gustav och efternamn Borg, samt telefonnummer. Direktnummer i bilden är 0 1 1 4 9 6 3 0 2 4

Presschef

Innehåller namn Kristina och efternamn Granqvist, samt telefonnummer. Direktnummer i bilden är 0 1 1 4 9 6 3 5 3 3

Presskontakt för generaldirektör Martin Holmgren

Innehåller namn Lena och efternamn Karvik, samt telefonnummer. Direktnummer i bilden är 0 1 1 4 9 6 3 4 6 5

Råd och tips:

  • Vill du begära en allmän handling? Om du vill ta del av handlingar skickar du e-post till huvudkontoret. Du kan också ringa via vår växel för kontakt med registraturen. Numret till växeln är 077-228 08 00.
  • Det råder ett generellt film-, ljud- och fotoförbud i Kriminalvårdens verksamhet. Enstaka undantag kan göras.
  • Kläder och annan rekvisita lånas inte ut. Vi upplåter inte heller våra lokaler för filminspelningar (spelfilm/dokumentärer).
  • På grund av sekretess kan vi inte berätta om enskilda individer finns hos Kriminalvården.
  • Kriminalvården förmedlar inte kontakt eller förfrågningar till enskilda klienter eller olika specificerade grupper av klienter.
  • Om man vet att en specifik person finns hos oss, men inte var, tar vi på oss att skicka vidare ett brev till klienten. Skriv klientens namn och personnummer på brevet, sätt på ett frimärke och lägg det i ett större brev och skicka till: Kriminalvården, Journalarkivet,  601 80 Norrköping.

Kriminalvårdens pressbilder

Bilderna får fritt användas i icke kommersiella sammanhang med angivande av fotografens namn. Verksamhetsbilderna är arrangerade och klienterna är statister.

Bildbank