Press

Vi hjälper dig som är journalist med kontakter till rätt person för intervjuer och expertis i aktuella frågor. Våra talespersoner bistår gärna med sina kunskaper inom  respektive område.

Kriminalvården arbetar för att vara så öppen, tillgänglig och kunskapsbildande som möjligt, men måste också ta hänsyn till kriminalvårdsekretess, säkerhet och personlig integritet.

Pressjour

Är du journalist och har frågor om vår verksamhet så ring Kriminalvårdens pressjour på 011-496 31 00. Pressjouren är bemannad dygnet runt men utanför kontorstid har vi bara möjlighet att ta oss an akuta ärenden och pågående händelser.

Det går också bra att mejla pressjouren. Vår pressmejl kollas av ett par gånger ­per dag under vardagar, så har du ett mer akut ärende rekommenderar vi att du ringer oss. Det går också bra att ringa eller mejla direkt till någon av våra pressekreterare, se nedan.

Pressekreterare

Om du vill kontakta någon av våra pressekreterare direkt går det bra att ringa eller mejla.

Olaf Zobel

0728-62 63 38

olaf.zobel(a)kriminalvarden.se 

Mikael Ringberger

0728-62 65 00

mikael.ringberger(a)kriminalvarden.se 

Torkel Omnell

076-146 45 19

torkel.omnell2(a)kriminalvarden.se

Presschef

Kristina Granqvist

0728-62 61 44

kristina.granqvist(a)kriminalvarden.se 

Kriminalvårdens experter

Kriminalvårdens uppdrag kräver många olika slags experter. Du som journalist är välkommen att kontakta dem direkt för att få svar på dina frågor. 

Här hittar du Kriminalvårdens experter

Råd och tips:

  • Vill du begära en allmän handling? Om du vill ta del av handlingar skickar du e-post till huvudkontoret. Du kan också ringa via vår växel för kontakt med registraturen. Numret till växeln är 077-228 08 00.
  • Det råder ett generellt film-, ljud- och fotoförbud i Kriminalvårdens verksamhet. Enstaka undantag kan göras.
  • Kläder och annan rekvisita lånas inte ut. Vi upplåter inte heller våra lokaler för filminspelningar (spelfilm/dokumentärer).
  • På grund av sekretess kan vi inte berätta om enskilda individer finns hos Kriminalvården.
  • Kriminalvården förmedlar inte kontakt eller förfrågningar till enskilda klienter eller olika specificerade grupper av klienter.
  • Om man vet att en specifik person finns hos oss, men inte var, tar vi på oss att skicka vidare ett brev till klienten. Om man vet att en specifik person finns hos oss, men inte var, tar vi på oss att skicka vidare ett brev till klienten. Lägg brevet i ett kuvert märkt med personens förnamn och efternamn samt personnummer eller födelsedatum. Lägg det i ett frankerat kuvert och skicka till Kriminalvården, Journalarkivet, 601 80 Norrköping.

For other languages