Kriminalvården

Press

Vi hjälper dig som är journalist med kontakter till rätt person för intervjuer och expertis i aktuella frågor. Våra talespersoner bistår gärna med sina kunskaper inom  respektive område.

Kriminalvården arbetar för att vara så öppen, tillgänglig och kunskapsbildande som möjligt, men måste också ta hänsyn till kriminalvårdsekretess, säkerhet och personlig integritet.

Pressjour

Tel: 011-49 631 00. Pressjour dygnet runt för journalister vid akuta ärenden och pågående händelser. I övriga journalistärenden kontakta någon av presstjänstens medarbetare. 

Pressekreterare

Du kan ringa och skicka e-post till oss på presstjänsten. För att skicka e-post till pressekreterare, ange fornamn.efternamn@kriminalvarden.se. Se kontaktuppgifter nedan. 

 

Ulf Mossberg telefon direkt: 0 1 1 4 9 6 3 7 6 7

Gustav Borg, telefon direkt: 011 49 630 24

Mikael Ringberger, telefon direkt: 011 496 32 63.

Presschef

Kristina Granqvist, telefonnummer 0 1 1 4 9 6 3 5 3 3

Kriminalvårdens experter

Kriminalvårdens uppdrag kräver många olika slags experter. Du som journalist är välkommen att kontakta dem direkt för att få svar på dina frågor. 

Här hittar du Kriminalvårdens experter

 

Råd och tips:

  • Vill du begära en allmän handling? Om du vill ta del av handlingar skickar du e-post till huvudkontoret. Du kan också ringa via vår växel för kontakt med registraturen. Numret till växeln är 077-228 08 00.
  • Det råder ett generellt film-, ljud- och fotoförbud i Kriminalvårdens verksamhet. Enstaka undantag kan göras.
  • Kläder och annan rekvisita lånas inte ut. Vi upplåter inte heller våra lokaler för filminspelningar (spelfilm/dokumentärer).
  • På grund av sekretess kan vi inte berätta om enskilda individer finns hos Kriminalvården.
  • Kriminalvården förmedlar inte kontakt eller förfrågningar till enskilda klienter eller olika specificerade grupper av klienter.
  • Om man vet att en specifik person finns hos oss, men inte var, tar vi på oss att skicka vidare ett brev till klienten. Skriv klientens namn och personnummer på brevet, sätt på ett frimärke och lägg det i ett större brev och skicka till: Kriminalvården, Journalarkivet,  601 80 Norrköping.