Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Publikationer

Här kan du bland annat hämta ner rapporter om Kriminalvårdens forskning, läsa mer om Kriminalvårdens styrning eller beställa trycksaker. Du kan ladda hem, skriva ut eller beställa hem i brevlådan.

Regleringsbrev 2017

Kriminalvårdens regleringsbrev 2017 (går inte att beställa).

Årsredovisning 2016

Kriminalvårdens årsredovisning 2016.

Budgetunderlag 2018

Kriminalvårdens budgetunderlag 2018.

Årsredovisning 2015

Kriminalvårdens årsredovisning 2015.

Barn till frivårdens klienter

Barn till frivårdens klienter. Ett informationshäfte om barn som har föräldrar som avtjänar ett straff i frivård. Häftet riktar sig till vårdnadshavaren och andra vuxna som kommer i kontakt med barnet. Bitte Wikström och Eva-Karin Eriksson. 

Delårsrapport 2015

Delårsrapporten lämnas till regeringen senast den 15 augusti varje år.

Adhd i Kriminalvården

Sammanfattningsrapport: Adhd i Kriminalvården. Lena Lundholm. Projektnummer 2013:266

Behandlingprogrammet Brottsbrytet

Behandlingprogrammet Brottsbrytet i Kriminalvården. Utvärdering av återfall i ny brottslighet för programdeltagare 2003-2006. Maria Danielsson, Axel Fors och Ingrid Freij. 2009.

Omkrim 2017:3

 

Lekmannaövervakarna ska vara länken ut i det vanliga samhället för personer som frigivits villkorligt eller har dömts till skyddstillsyn. Men vad gör de egentligen, och vad vill Kriminalvården att de ska göra? I detta nummer kan du läsa mer om deras uppdrag.

 

Omkrim 2017:2

 

Klämd mellan ledningens krav på resultat och medarbetarnas behov och önskemål. Så känner vi igen mellanchefens situation. Men arbetet innebär också den spännande utmaningen att omvandla strategiska beslut till något som fungerar i vardagen.