Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Personaltidningen Omkrim

Kriminalvårdens personaltidning heter Omkrim. Den innehåller nyttig och användbar läsning för dem som arbetar med och intresserar sig för kriminalvård.

Omkrim 2018:2

 

Personaltidningen Omkrim har i senaste numret en fördjupning där vi belyser en aktuell fråga i myndigheten, nämligen platsbristen.

 

 

Omkrim 2018:1

 

Omkrim skriver om jämställdhet och om vad som händer efter uppropet #metoo. Läs delar ur de starka berättelserna som skickats till uppropet som vill riva murarna runt machokulturen i Kriminalvården.

 

 

Omkrim 2017:6

 

Årets sista Omkrim har språk, böcker och läsning som tema. Läs också om frivårdsinspektören som är rappande hiphopartist. Dessutom får Viktigpettern svar på tal om återfall.

Omkrim 2017:5

 

Starka känslor smittar och vi trissar lätt upp varandra. I vår verksamhet kan det slå över i hotfulla situationer. Tursamt nog smittar även lugn och stabilitet. På anstalten övar personalen på att dämpa både sina egna och klienternas reaktioner.

Omkrim 2017:4

 

Kriminalvårdens hundar är tränade i att identifiera dofter från en rad narkotiska preparat. En liten bit cannabis inkilad bakom ett handfat, en tablett eller ett inplastat pulver instucken i en stålrörspall i gymmet – ingen gömma undgår narkotikahundens känsliga nos. 

Omkrim 2017:3

 

Lekmannaövervakarna ska vara länken ut i det vanliga samhället för personer som frigivits villkorligt eller har dömts till skyddstillsyn. Men vad gör de egentligen, och vad vill Kriminalvården att de ska göra? I detta nummer kan du läsa mer om deras uppdrag.

 

Omkrim 2017:2

 

Klämd mellan ledningens krav på resultat och medarbetarnas behov och önskemål. Så känner vi igen mellanchefens situation. Men arbetet innebär också den spännande utmaningen att omvandla strategiska beslut till något som fungerar i vardagen.

 

Omkrim 2017:1

 

Kriminalvården står inför ett stort rekryteringsbehov. Hur ska myndigheten attrahera nya och behålla de gamla medarbetarna? Läs om hur Kriminalvården jobbar för att vara en attraktiv och modern arbetsgivare.

 

 

Omkrim 2016:6

Tema mat. Fungerande måltider är viktigt för stämningen och säkerheten på en anstalt eller ett häkte. Här kan du följa med till Tygelsjö och Uddevalla för att se hur kökspersonalen får matgästerna nöjda och mätta.

Omkrim 2016:5

Novembernumret av Omkrim innehåller bland annat reportage från frivården Norrköping och frivården Norra Norrland. Arbetet i frivården bedrivs med en helt annan säkerhet och sturktur nu än tidigare. Samtidigt är frivårdens arbete ganska osynligt i samhället.