Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Personaltidningen Omkrim

Kriminalvårdens personaltidning heter Omkrim. Den innehåller nyttig och användbar läsning för dem som arbetar med och intresserar sig för kriminalvård.

Omkrim 2017:4

 

Kriminalvårdens hundar är tränade i att identifiera dofter från en rad narkotiska preparat. En liten bit cannabis inkilad bakom ett handfat, en tablett eller ett inplastat pulver instucken i en stålrörspall i gymmet – ingen gömma undgår narkotikahundens känsliga nos. 

Omkrim 2017:3

 

Lekmannaövervakarna ska vara länken ut i det vanliga samhället för personer som frigivits villkorligt eller har dömts till skyddstillsyn. Men vad gör de egentligen, och vad vill Kriminalvården att de ska göra? I detta nummer kan du läsa mer om deras uppdrag.

 

Omkrim 2017:2

 

Klämd mellan ledningens krav på resultat och medarbetarnas behov och önskemål. Så känner vi igen mellanchefens situation. Men arbetet innebär också den spännande utmaningen att omvandla strategiska beslut till något som fungerar i vardagen.

 

Omkrim 2017:1

 

Kriminalvården står inför ett stort rekryteringsbehov. Hur ska myndigheten attrahera nya och behålla de gamla medarbetarna? Läs om hur Kriminalvården jobbar för att vara en attraktiv och modern arbetsgivare.

 

 

Omkrim 2016:6

Tema mat. Fungerande måltider är viktigt för stämningen och säkerheten på en anstalt eller ett häkte. Här kan du följa med till Tygelsjö och Uddevalla för att se hur kökspersonalen får matgästerna nöjda och mätta.

Omkrim 2016:5

Novembernumret av Omkrim innehåller bland annat reportage från frivården Norrköping och frivården Norra Norrland. Arbetet i frivården bedrivs med en helt annan säkerhet och sturktur nu än tidigare. Samtidigt är frivårdens arbete ganska osynligt i samhället.

Omkrim 2016:4

Läs om hur Kriminalvården bedömer barnets bästa. Hur ska det till exempel gå för lille William som har bott med sin intagna mamma på anstalten Ystad sedan han föddes?

Omkrim 2016:3

Omkrim handlar den här gången om åtgärder för unga. Följ med in på den nyaste ungdomsanstalten Haparanda, ta del av ungdomspsykologens varierande arbete och läs om hur Kriminalvården försöker stävja machokultur bland de intagna.

Omkrim 2016:2

Temat för det här numret är utsluss - en svår balansgång för Kriminalvården. Klienter ska slussas ut i samhället, men ingenting får hända. Arbetet med att få klienter att landa mjukt efter vistelsen i Kriminalvården pågår oförtrutet.

Omkrim 2016:1

Årets första Omkrim är här! Josefin kickar igång de intagna på Hinseberg med gungande bollywood-dans. Ta del av Pers fina berättelse om när han räddar livet på en klient. Och ta reda på varför hertiginnan av Cornwall har en väska som det står stöldgods på.